2017 Grammy Ödüllerini Kimler Kazanır ?

Bu gece (12 Şubat 2016 Pazar) Grammy Ödülleri’nin 59.’su yapılıyor. The Late Night’ın sunucusu James Corden sunuculuk görevini üstlenecek. Ödülleri, Türkiye’de dünya ile eşzamanlı olarak canlı yayınla 13 Şubat 04.00’te Power TV’de ekrana gelecek. Grammy Ödül Töreni’ni kaçıranlar için tekrarı Power TV’de 13 Şubat 21:00, 14 Şubat 12:00, 15 Şubat 21:00, 18 Şubat 12:00 ve 19 Şubat 21:00’de yayınlanacak

Bu sene de birbirinden güzel eserler ve albümler yarışacak. Bu ödüllerde de Amerika’daki seçimlerin psikolojik etkisinin devam etmesini bekliyorum. Ancak politikanın ve günlük politik düşüncelerin sanata etkisi bir yere kadar oluyor.

Hatırlarsınız geçen sene Boston’da yaşayan Berklee Müzik Koleji’nden onur ödülüyle mezun olan müzisyen Utar Artun 58. Grammy Ödülleri’nin jürisine seçilmişti. Grammy’ye adaylarını 350 kişilik alanında uzman kişiler belirliyor. Recording Academy Üyeleri en son aşamada kazanları belirliyor. Ödül töreninde zarf açılana kadar kimse kazananı bilemiyor. Grammy ödülleri genellikle çok eleştiri alıyor. Örneğin 14 yıl üst üste aday olup kazanamayanların olması veya belirli kategorilerde sürekli kazananların aynı olması gibi.

Ancak bunlara rağmen yine de aday olan albüm ve şarkıların konuya hakim uzmanlar tarafından kategorize edilmesi sebebiyle sanatsal olarak gerçekten iyi eserler. Hepsi o yılın dinlenmesi gereken eserleri. Bu yıl Adele ve Beyonce arasında kıyasıya bir mücadele bekliyorum. Bu iki sanatçı yarışmaya damgasını vuracak gibi gözüküyor.


Grammy’i 2017 de Kim Kazanabilir ?

Bu yıl en iyi albüm dalında
Başa bir çekişme bekleniyor. Adele – 25 albümü ile Beyoncé – Lemonade albümü arasında geçmesi muhtemel. Ancak Beyonce bir adım önde. Beyonce’un albümünün mahkemelik olması son anda şansını azalttı. Ama yine de kazanma şansı
(% 51 şans) Beyoncé – Lemonade 
(% 49 şans) Adele – 25

En İyi Çıkış
The Chainsmokers ve Chance The Rapper arasında çekişme olmasını bekliyorum. Ancak Chance The Rapper çok büyük ihtimalle en iyi çıkışı yapan sanatçı ödülünü alabilir.

Yılın Kaydı:
Adele – “Hello” ve Beyoncé – “Formation” şarkıları arasında geçmesi muhtemel.  Yılın kaydı ödülüne Adele’in Hello şarkısı  çok daha yakın.

Veeeee Yılın Şarkısı:
İşte bu konuda karar vermek çok zor. Yılın kaydı ödülünde Adele önde olsa da, yılın şarkısı ödülünde Adele – “Hello” ve Beyoncé – “Formation” şarkılarının şansları neredeyse eşit. İkisi de o kadar iyi ki hangisi alır tahmin etmek gerçekten çok zor. Bana göre  Adele – “Hello” şarkısı bir tık farkla yılın şarkısı ödülüne biraz daha yakın.

©.@kden!z – sanat.net editörü
12 Şubat 2016 11:00 am

 

 

Bunu Nasıl Buldunuz ? Oy vererek Arkadaşlarınızın Fikir Sahibi Olmasına Yardımcı Olun ...

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com