Emin Alper’e Almanya’dan ödül

Berlin Güzel Sanatlar Akademisi Emin Alper’e olağanüstü olarak nitelediği filmleri „Beyond the Hill“ (Tepenin Ardı) ve “Frenzy” (Abluka) filleri dolayısıyla Büyük Sanat Ödülü’nü verdi. 15 bin euro tutarındaki ödül 18 Mart’ta Berlin’e hükümet eden Belediye Başkanı Michael Müller tarafından Emin Alper’e takdim edilecek.

Emin Alper Kimdir ?
İlk uzun metrajlı filmi ile birçok ödüle layık görülen başarılı Türk sinema yönetmeni. İstanbul Teknik üniversitesi’nde akademisyenlik ve çeşitli dergilerde yazarlık da yapan sanatçı yönetmenliğini de devam ettirmektedir.

Mühendisliğin beslediği bir taraf yok çünkü ben teknik konularda çok cahilimdir. Sinemanın teknik kısmı söz konusu olduğu zaman mühendislik hiç beslemedi. Sosyal bilimlerin muhakkak etkisi vardır. Şu an bunu çok ölçüp biçemiyorum ama muhakkak vardır. Aynı şekilde sanatla, sinemayla uğraş manın sosyal bilimlere de çok fazla etkisi oldu yani ikisi böyle karşılıklı bir etkileşim içinde gelişti. Ama fen lisesi yıllarımda bile hep tiyatro, sinema, edebiyat çok ilgilendiğim şeylerdi, yani sonradan çıkmış bir karar değil. Taşrada çalışkan öğrenci olduğunuz zaman ister istemez bir yere itiliyorsunuz..
—Emin Alper

Aldığı Ödüllerden Bazıları
“Tepenin Ardı” ile
-Berlin Film Festivali’nde Caligari Film Ödülü,
-Asya Pasifik Film Festivali’nde,
-31. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film,
-Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde NETPAC ödülü,
-Taipei Film Festivali Uluslararası yeni yetenek yarışması büyük ödülü
gibi ödüller kazandı.

“Abluka” filmi ile
-72. Venedik Film Festivali’nde ana yarışma ödüllerinden Jüri Özel Ödülü’nü,
-Arca CinemaGiovani ve Premio Bisato d’Oro ödüllerini kazandı.
-2016 yılında Sinema Yazarları Derneği tarafından Abluka filmiyle En iyi Yönetmen Ödülü’ne layık görüldü.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com