Rönesans’ta Hayat ve Sanat – Sabancı Müzesi Yetişkin Eğitimleri

RÖNESANS’TA HAYAT VE SANAT

1. Hafta: Güney ve Kuzey Avrupa’da Sosyal, Siyasal, İktisadi ve Entelektüel Ortam
2. Hafta: İtalya’da Rönesans Resim, Heykel ve Mimarlığı
3. Hafta: Kuzey’de Rönesans Resim, Heykel ve Mimarlığı
Doç. Dr. A. Sinan GÜLER ile

Dersler, Avrupa’nın, “gelenek sürekliliği” içinde, pagan/politeist köklerinden başlayarak skolastik/doktriner çağlarından geçerek, 14. yüzyıldan itibaren bütün düşünsel birikimini olanca görkemiyle ortaya serdiği ve 19. yüzyılın ortalarından itibaren Rönesans olarak somutladığımız ve günümüz Avrupa düşüncesinin temellerini oluşturan bir dönemin sanattaki görünümünün görsel ağırlıklı kısa bir tahlilini içermektedir. Hıristiyanlığın doğduğu ve geliştiği Erken Hıristiyan Dönemi’nin ve kök saldığı Orta Çağ’ın kültürel ve düşünsel temellerinin tahlilinin ardından, Rönesans’ın içine doğduğu ve geliştiği yılların sosyal, siyasal, iktisadi ve entelektüel tanıtımını içeren tarihsel arka plan çizilevektir. Ardından, İtalya ve İspanya başta olmak üzere Güney Avrupa’nın ve Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Kuzey Avrupa’nın resim, heykel ve mimarlık alanlarındaki görünümü ve devasa birikimi, temel sanat eseri örnekleri üzerinden tanıtılacaktır.

A.Sinan Güler, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Boğaziçi Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi’nde sanat eğitimi, sanat bilimleri, sosyal tarih ve sanat tarihi öğrenimi gördü. 1996 yılından bu yana Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta olup, Batılılaşma, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ilişkin ait akademik makale ve çalışmalara sahiptir.

16, 23, 30 Ocak 2018 / 11.00-13.00

Tam: 400 TL

*İndirimli: 360 TL

Kayıt için tıklayınız

*SSM Dostu Kart sahiplerine %10 indirimlidir.

Bilgi için aldemir@sabanciuniv.edu veya ferdabaltaci@sabanciuniv.edu adreslerine email gönderebilir, (212) 277 22 00 – dâhili 124 veya 137 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com