2019 Oscar Adayı ve Altın Küre En İyi Film Ödülllü: Bohemian Rhapsody

Yayın tarihi: 24 Ekim 2018 (Birleşik Krallık)
Yönetmen: Bryan Singer
Yapımcılar: Bryan Singer, Robert De Niro, Jim Beach, Graham King
Yapım şirketleri: 20th Century Fox, GK Films, Regency Enterprises
Öykü: Anthony McCarten, Peter Morgan
Oyuncular: Rami Malek, Gwilym Lee, Lucy Boynton

FİLME GENEL BAKIŞ

Çok güzel bir biyografi filmi. Dünya müzik tarihinde çok önemli bir yeri olan Queen grubu ve onun efsanevi solisti Freddie Mercury’nin hayatını anlatan muhteşem bir film. Freddie Mercury’nün kendi kimliği ile yaşadığı çatışma, ailesi olan problemleri, yabancı bir ülkede kendini kanıtlama mücadelesi ve yükselişi anlatılıyor. Dahi Freddie kendi içinde paramparça ve depresif bir hayat yaşarken, halkın önünde neşeli canlı dinamik bir kişilik sergilemektedir. Dahi bir müzik adamıdır. Sesi muhteşemdir. Ama içinde sürekli bir çatışma yaşamaktadır. Bunlar yetmediği gibi birde Freddie amansız bir hastalığın pençesine düşer. Film içinde akan şarkılar, bunların nasıl bestelendiği ve hikayeleri çok heyecanlı bir biçimde anlatılıyor. Ne kadar ünlü, ne kadar büyük bir insan olursan ol, temelde insansın. Film bu gerçeği çok güzel anlatıyor. Filmde ne abartı, ne de monotonluk var. Başta düz giden bir film birden bire kabarmaya başlıyor. Gözünüzü ayıramıyorsunuz. Queen’nin şarkıları ise inanılmaz. Dünya tarihinin en güzel şarkıları arasında. Hele müzik seviyorsanız film sizin için panayır gibi.

RAMİ MALEK: 2019 OSCAR ÖDÜLLERİ ERKEK OYUNCU DALINDA EN FAVORİ ADAY

Rami Malek muhteşem bir performans gösteriyor. Rami Malek Freddie’nin yaşamındaki o derin duyguları ve yaşananları bize geçirmeyi başarıyor. Sanat.net olarak her sene Oscar tahminleri yapıyoruz. Ama bu sene en iyi erkek oyuncu dalında Rami Malek’in ödülü alacağına şüphemiz yok. Muhteşem performans. Rami Malek aktörden daha fazlası. Tam 1 ay boyunca Freddie’nin bakışlarını yapabilmek için çalışmış.

LOVE OF MY LOVE ŞARKISI:

Freddie’nin hayatındaki 2 aşkına adadığı şarkı.

BOHEMİAN RHAPSODY ŞARKISI

Hikayesinin ne olduğu bilinmeyen Dünya’nın en güzel ve bir o kadar da üzerinde en çok çalışılan şarkılarından biri. İçinde opera atıfları dahi var. Uzaylılar gelse bizi anlatmaya çalışacağımız şarkılardan biri de bu olurdu deniliyor.

QUEEN GRUBUNUN EFSANE 10 ŞARKISI

Bohemian Rhapsody
Lovely
Somebody To Love
I Want To Break Free.
Another One Bites the Dust
Love Of My Life
We Are The Champions
We Will Rock You
Don’t Stop Me Now
Killer Queen

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com